Over Runninguli

Hoe kom je je bed uit als het leven volledig stil staat? Op dat moment kwam het onmogelijke  bovendrijven, mijn droom om ooit de marathon van New York te lopen, wat me even de keiharde werkelijkheid deed vergeten. Tussen de bestralingen en de operatie in heb ik mij dus echt ingeschreven voor die marathon…

‘OOIT WIL IK DE MARATHON LOPEN’

Je hele wereld staat op z’n kop. Een leven in de zesde versnelling, de dagelijkse sneltrein van een gezin met man en 3 kinderen, een verantwoordelijke baan en tijd als grootste uitdaging. Dat je dan geheel onverwachts te horen krijgt dat je darmkanker hebt is niet te beschrijven.

De inschrijving voor de marathon van New York hielp me zo goed en zo kwaad als het ging de eerste stappen uit bed te zetten. De kleine stapjes vooruit gaven me een houvast. De dagelijkse rondjes wandelen, joggen en daarna hardlopen hielpen me om te herstellen, zowel fysiek als mentaal en lieten me heel voorzichtig weer vooruit kijken.

Bewegen deed me leven. Een jaar later, op 5 november 2017, finishte ik vol trots en ongeloof de marathon in New York!

Helaas kreeg ik nog geen maand later te horen dat ik een uitgezaaide tumor in mijn long had. Een enorme dreun en een nieuwe periode van behandelingen brak aan. Mijn lichaam had weer een dieptepunt bereikt. Met gezonde voeding, bewegen wat mogelijk was, voldoende rust en ontspanning, probeerde ik de nodige energie terug te krijgen. In juni 2018 kreeg ik het goede bericht dat ik voor de tweede keer succesvol was behandeld en vierde ik dat door wederom een marathon te lopen, die van Amsterdam. Waarom? Omdat het kon!

‘TODAY IS THE FUTURE’

Inmiddels ben ik 3 marathons verder, heb ik mij omgeschoold tot LeefstijlCoach (aangesloten bij de beroepsvereniging BLCN), opgeleid tot Fitnesstrainer met als specialisatie Oncologie en geef ik hardloop- en wandelcursussen. Wat jouw droom of uitdaging ook is, ik beweeg graag met je mee!

Ulrika
Ulrika