Kanker is Topsport

De tranen vloeiden en ik probeerde het voor mezelf te vertalen, heb ik nu echt kanker? Ja, een van de zovelen! Iets wat je veel om je heen hoort, waar je aan dood kan gaan, wat jij en ik van dichtbij en/of ver weg wel hebben meegemaakt, maar waar je je nooit helemaal in durft te verdiepen. Want wat is dat nou? Kanker hebben en leven met kanker?

Zonder dat je wist dat je dat talent had, ben je winnaar van je eigen leven!

  • Een uitdaging; jazeker, daar hou ik ook van, maar liever eentje die ik zelf uit kies..
  • Een rollercoaster; ook, alle ups en downs, de controle verliezen en moed verzamelen…
  • Een gezwel; letterlijk maar zeker ook figuurlijk, alle cellen om je heen blijven aan je kleven, je familie, vrienden, buren en kennissen willen je allemaal ondersteunen
  • Een opoffering; vergeet je dagelijkse leventje maar, niets is meer vanzelfsprekend
  • Een wedstrijd; het ondergaan van een onderzoek, het krijgen van een uitslag of een nieuwe behandeling starten, zorgt ervoor dat je tegenslagen moet incasseren en goed nieuws gaat vieren

Discipline, goede voorbereiding, veel rust, gezonde voeding, bewegen, volle focus op dat wat goed voor je is en een omgeving die je daarin ondersteunt, zijn van groot belang bij het beste uit jezelf te halen in welke sport of activiteit dan ook. Hoe kun je dat opbrengen als je ziek bent? En al deze onderdelen nog van veel grotere betekenis zijn?

Niet iedereen die kanker krijgt heeft de ervaring met topsport, hoe weet je dan hoe je op topniveau moet presteren? In ieder mens zit een oerkracht, een ongelooflijke wil om te leven, het haalt de topsporter uit een ieder, waarbij het leven het hoogst haalbare doel is en waar je echt alles voor doet. Ga ervoor!

Voor mij is kanker TOPSPORT!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.