Geluk

De ultieme uitdaging, de New York City Marathon van 2017 komt dan eindelijk in zicht.

Nog maar enkele dagen te gaan en dan sta ik werkelijk aan de start in de Big Apple! Wat ooit een leuke uitdaging zou zijn werd vorige zomer in eens een droom. Inmiddels ben ik nu ruim een jaar verder en lijkt het erop dat die droom werkelijkheid gaat worden, hoe gaaf! Wat een enorme ervaring ben ik al rijker met alle voorbereidingen, leuke evenementen, gezamenlijke trainingen en niet te vergeten alle nieuwe inzichten in bewegen, conditie opbouwen, voeding, leefstijl, mindset en hardlopen.

Ready

Ik heb zo’n ongelooflijk geluk gehad, dat realiseer ik me elke dag. Door alle eerdere onderzoeken was de endeldarmkanker door middel van bestralingen en een operatie succesvol te behandelen. Alle donaties aan stichting Run for Life (anewyorkchallenge.nl/ulrika), waarmee we met het lopen van de New York Marathon geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding, zal bijdragen aan veel meer onderzoeken om ervoor te zorgen dat iedereen de kans krijgt om kanker te overleven. Met elke bijdrage komen we weer een stapje dichterbij. Ik zal me zeker blijven inzetten om op welke manier dan ook een positieve en inspirerende bijdrage te leveren aan jong en oud, met, zonder of na kanker, om het leven wat fitter, bewuster en gezonder te maken.

Want het leven verandert.. Het voelt alsof je in een tijdmachine geestelijk vooruit wordt gespoeld, maar lichamelijk in z’n achteruit, terwijl ondertussen de wereld om je heen gewoon is doorgegaan. De eerste stappen na ontslag uit het ziekenhuis waren vooral lichamelijk het zwaarst. Alsof ik het nulpunt had bereikt, lange tijd was ik aan huis gekluisterd, mijn lichaam had inwendig een opdonder gehad en was op veel plekken beschadigd. Alle vertrouwen was ik kwijt en opeens werd een wandeling in de buitenlucht een hele grote overwinning. De onverwachtse toejuiching van buurtgenoten was alsof de hele wereld me aanmoedigde, dat was het moment dat ik voelde: ik ben er weer!

De volgende mijlpijl was een feit, na een hersteltraject van enkele maanden, kon ik de grappige X-Mas Ugly Sweater Run van 5 kilometer in het Vondelpark lopen. De basis was er, het vertrouwen ook en daarna was ik niet meer te houden en volgde op een koude winterdag in Zweden de eerste 10 kilometer. Dat was het moment dat ik me definitief in durfde te schrijven voor de marathon. Direct heb ik alles en iedereen die me een verantwoorde voorbereiding en enigszins zekerheid kon geven ingeschakeld en geregeld. Het echte werk kon beginnen!

Inmiddels ben ik bijna 8 maanden verder, heb ik meerdere spannende en onzekere scans, onderzoeken en controles gehad en is mijn lichaam nu gelukkig tumorvrij! Ik voel me enorm fit, heb in de afgelopen maanden zo’n 800 kilometer hardgelopen, trok in totaal 93 keer mijn hardloopschoenen aan, liep met plezier gemiddeld 3 keer in de week, ploeterde tijdens bootcamp ruim 30 uur op het strand en was ik bijna 80 uur buiten kilometers aan het maken. Per training verbrandde ik gemiddeld 500 kcal (gelijk aan een lekker NY Cheesecake punt) en heb ik inmiddels de Tilburg Ten Miles, de IJburgse Hardloopavond4daagse, de Dam tot Damloop, de Over de IJssel halve Landgoedmarathon, de halve marathon in Den Haag en de halve marathon in Amsterdam in de benen!!

Mijn dank is ongelooflijk groot voor alle hulp en ondersteuning van lieve familie, vrienden, bekenden en onbekenden, die mij enorm inspireerden, motiveerden, opbeurden, positieve energie gaven en mij weer vooruit lieten kijken, me afleiding gaven en ons gezin in alle opzichten bij stonden. Dankbaar voor alle steun, tijd en ruimte die mijn man en kinderen mij gaven om te kunnen trainen, samen bezig te kunnen zijn met sporten, voedingen en het gewone leven. Dat de kinderen aanvoelden hoe belangrijk de eerste korte wandelingetjes voor mij waren, geduldig mee wandelden en vaak ook kilometers meefietsten met water en bananen waren bijzondere momenten. Het afgelopen jaar heeft me geholpen weer te kunnen leven, weer in de toekomst te durven kijken. Het heeft me enorm veel positieve energie, kracht en mooie herinneringen gegeven. Dat ga ik hardlopend vieren tijdens die 42,195 kilometer door die fantastische stad. Ik voel me gezond en relaxed en klaar voor die ultieme uitdaging op zondag 5 november om 16.40 uur (Europese tijd), New York here I come!

2 reacties op ‘Geluk

  1. Lieve Ulrike, ook een opbeurend woord van Trees en Jaap, de laatste ligt in het ziekenhuis met dezelfde tumor vlak bij de endeldarm. Ook een Ware klus om te herstellen, hij is ook al 83. Maar uitzaaingen zijn er niet dus wij gaan ook met goede moed verder. Veel succes bij de marathon .

    Geliked door 1 persoon

  2. Lieve schoonzus, zelden heb ik iemand zo positief zien omgaan met ziekte en tegenslag. In plaats van slachtoffer zijn heb je een enorme vechtlust laten zien. Niet alleen om darmkanker te overwinnen maar om vol gas daaroverheen aan jezelf en de wereld te laten zien dat je sterker bent dan je ziekte door nu deze marathon te gaan lopen. Het verdriet, de onzekerheid en de angst en twijfel of het goed zou komen heb je vast ook gehad maar dit hebben jlie weten om te buigen naar dit avontuur, hoe mooi!

    Wij hebben super geluk met jou en zijn ongelofelijk trots op hoe jij en Andries het laatste jaar hebben gevochten en gebouwd. Jullie zijn een mooi stel. Heeeel veel plezier en geluk in New York, go Uli go!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.